1.
verzamel bewijs

Wanneer er een conflict ontstaat tussen jou en een persoon/bedrijf, zul je dit eerst zelf moeten proberen op te lossen. Vaak heb je dat al geprobeerd en lukt dat niet. CAEP zal dan voor je belangen opkomen.

De wederpartij zal proberen om hun gelijk te halen, onder meer door het aandragen van bewijs. Zorg er dus voor dat jij ook zoveel mogelijk bewijs verzamelt. 

Denk aan:
✅ alle relevante documenten over je vraag/zaak, zoals e-mails, contracten, brieven, foto’s etc.;
✅ alle informatie die je zelf hebt uitgezocht;

2.
gratis afspraakspreekuur

Het is belangrijk dat je weet waar je aan toe bent, welke opties je hebt en wat de gevolgen van je keuzes zijn. 

Zodra je tijdens het afspraakspreekuur aan de beurt bent word je te woord gestaan door 2 medewerkers, een rechtenstudent en een advocaat. Zij maken een eerste inschatting van je probleem en proberen je direct te adviseren. Dit is gratis.

Tijdens dit gesprek krijg je duidelijkheid over de zaak en indien je zaak geschikt is voor behandeling, gaat de rechtenstudent voor je aan de slag.

3.
in 9 van de 10 gevallen opgelost!

De rechtenstudent is jouw zaakbehandelaar en hij/zij werkt onder begeleiding van de advocaten. Op deze manier zijn de kosten laag en krijg je rechtsbijstand van hoge kwaliteit. 

Tussentijds word je op de hoogte gehouden van je zaak en kan je je zaakbehandelaar altijd bellen of e-mailen.

In 9 van de 10 gevallen word je probleem dankzij de rechtenstudent vakkundig opgelost zonder een gang naar de rechter te hoeven maken.

eind goed al goed

Soms werkt de wederpartij niet mee en is een gang naar de rechter de laatste optie. Je zaakbehandelaar bespreekt met de advocaten of een gang naar de rechter wenselijk/haalbaar is. 

Als de advocaten groen licht geven zal je zaak voorgelegd worden aan de rechter. Gedurende de gehele procedure word je zaakbehandelaar begeleid door de advocaten. Zo is de kans op een overwinning het grootst.

Dankzij de rechtenstudenten kan iedereen in Nederland ook voor kleine bedragen een gang naar de rechter te maken.